insulin
Şeker kanser hücreleri için neden önemlidir?
Günümüzde kanser gelişme sürecinin oldukça karmaşık olduğu, kanser tedavisinde sadece tıbbi tedavileri kullanmanın başarı şansının çok yüksek olmadığı bilinmektedir. İnsülin ve kanser ilişkisi son zamanlarda önem kazanmaya başlayan konulardan birisidir.
1980 yılına göre, 2005 yılında şeker hastalığı oranı 2 kat artış göstermiştir. Modern hayat, tembellik, beslenme, egzersiz yapmama ve şişmanlık bu artışın en önemli nedenidir. Tip 2 şeker hastalığının kendi sorunlarının olması yanı sıra kanser sıklığında artışa neden olur, kanser hastalarında da yaşam sürelerini olumsuz etkiler, hastalığın daha çabuk nüks etmesine ve yaşam sürelerinin daha kısa neden olur.
Az yediğiniz halde kilo veremiyor hatta almaya devam ediyorsanız, öğün sonrası çabuk acıkma, geç doyma, tatlıya karşı yoğun istekle beraber sürekli kilo alıp vererek kısır döngüye girmiş diyet öykünüz varsa insülin direnciniz olabilir. İnsülin, pankreastan salgılanan ve şekerin dokulara alınarak parçalanmasını sağlayan hormondur. İnsulin direnci varlığında, şekerin dokulara alınıp yakımı zor olur. Bu durumda pankreas daha çok insülin salgılayarak görevini gerçekleştirmeye çalışır. Fazla salgılanan insülin açlık hissine ve daha çok yemeye yol açar.