ZAYIFLAMADA HANGİ BİTKİLER KULLANILIR?
İNSANOĞLUNUN YEMEKLE İMTİHANI
KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI ÇAY TARİFİ
Son yıllarda ketojenik diyetin kanser tedavisindeki etkisi ve potansiyeli araştırılmaktadır. Bilindiği gibi kanser hücreleri çoğalmak için yüksek seviyede glikoza ihtiyaç duymaktadır. Ketojenik diyet ise proteinlerden ve yağlardan zengin aynı zamanda eser miktarda da karbonhidrat bulundurmaktadır. Bu diyette vücut enerjiyi sanki açlıktaymışçasına yağ depolarındaki yağı ketonlara çevirip bu maddelerden sağlamaktadır.
Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek günümüzde insanların çoğunun ve özellikle de kadınların en önemli hayalidir. Zayıflamak için yapılan diyetler ve egzersizlere rağmen birçok insan bunu başaramamaktadır.
Az yediğiniz halde kilo veremiyor hatta almaya devam ediyorsanız, öğün sonrası çabuk acıkma, geç doyma, tatlıya karşı yoğun istekle beraber sürekli kilo alıp vererek kısır döngüye girmiş diyet öykünüz varsa insülin direnciniz olabilir. İnsülin, pankreastan salgılanan ve şekerin dokulara alınarak parçalanmasını sağlayan hormondur. İnsulin direnci varlığında, şekerin dokulara alınıp yakımı zor olur. Bu durumda pankreas daha çok insülin salgılayarak görevini gerçekleştirmeye çalışır. Fazla salgılanan insülin açlık hissine ve daha çok yemeye yol açar.
Zayıflama ve aşırı kiloların verilmesi günümüzde bir çok insanın problemidir. Şişmanlık kalp ve damar hastalığı, şeker hastalığı, eklem bozuklukları ve kireçlenme ile kanser gibi..
Kilo sorunu olan kişilerin çoğu yaz aylarına girerken diyet yapmakta ve kilo vermeye çalışmaktadır. Bu da kısa sürede zorlu diyetlerle spor eşliğinde yapılmadan başta kas kitlesinde kayıpla sonuçlanmaktadır.
Zayıflama ve aşırı kiloların verilmesi günümüzde bir çok insanın önemli sorunudur. Şişmanlık kalp damar hastalığı, şeker hastalığı, eklem bozuklukları ve kireçlenme ile kanser gibi rahatsızlıklarının görülme sıklığını arttırır. Ayrıca meme kanserinde tanı sonrası kilo alınması meme kanserinin tekrarlama riskini de arttırmaktadır.