KANSERLE YAŞAMAK MÜMKÜN MÜ?
KANSERDEN NASIL KORUNMALI?
BİTKİLERİN KANSER TEDAVİSİNDEKİ GÜCÜ
BİTKİSEL YÖNTEMLERLE KANSER TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?
Dentritik kanser aşısı nedir? Nasıl hazırlanır? Kimlere Uygulanır?
Tedaviye Yanıt Vermeyen Kanserde Hangi Tedaviler Faydalıdır?
Prof. Dr. u0735668_canfeza Sezgin’den tek kitaplık dev sağlık kütüphanesi!
Kanser tedavisinde çeşitli ilaçlar kullanılmaktadır. Bunlar kanser ilaçları yanı sıra tansiyon, şeker, kalp, böbrek, depresyon, uyku, iştah ve ağrı ilaçlarıdır. Ayrıca kanser ilaçları sıklıkla değiştirilmektedir. Bitkiler ve ilaçlar arasında etkileşimler olduğu için kanser tedavisi sırasında bitki kullanımına dikkat edilmelidir. Hastalar kanser gibi ciddi bir hastalıkta mutlaka onkoloji uzmanının yönetiminde tedavilerini sürdürmelidir.
Günümüzde kanser tedavisinde kullanılan bazı kemoterapi ilaçlarının düşük dozlarda kullanılarak daha az yan etki ile başarı elde edilebileceğine dair veriler elde edilmektedir. Bu tür kemoterapi rejimlerine örnek Metronomik Kemoterapi’ dir.
Standart kemoterapi yaklaşımlarında; mümkün olan yüksek dozlar verilerek kanser hücrelerinin öldürülmesi amaçlanmaktadır.
GM3(Neu5Gc) gangliozid isimi verilen protein, özellikle kanser hücrelerinde bulunan ve sağlıklı hücrelerde bulunmayan bir kanser antijen yapısıdır.
Kanser tedavisinde gelişmeler olmasına rağmen birçok hasta temel tedavilerden sonra tekrarlamakta veya tedaviye rağmen çoğalmaya devam etmektedir. Bu durum kanser hücrelerinin kanser tedavisinin öldürücü etkisinden korunup kaçabildiğini göstermektedir. Bunun nedeninin kanseri başlatan ve tekrar çoğalmasını sağlayan Kanser Kök Hücreleri olduğu saptanmıştır.
Anormal hücrelerin çoğalma yeteneği kontrolsüz olup normal hücrelerden daha fazladır. Anormal olan bu hücreler çoğalırken, çevrede bulunan normal hücrelere de zarar vererek onların işlevlerini engellerler.
Enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar, şişmanlık, hareketsiz hayat, psikolojik veya fiziksel aşırı stres, alkol-sigara kullanımı, pasif sigara içiciliği, bol miktarda işlenmiş endüstriyel gıda tüketiminin olması CRP yüksekliğine neden olur.